Raad van bestuur en Raad van toezicht van BioWanze SA
Born 1957, Raffinerie Tirlemontoise / Director Biowanze
Guy Paternoster, CEO
Geboren in 1957, Tiense Suikerraffinaderij / Directeur Biowanze
Guy Paternoster, geboren in Bergen (België), studeerde landbouwtechniek en studeerde in 1981 af aan de landbouwfaculteit van Gembloux.
Guy Paternoster startte als consultant landbouwproducten voor Lebrun meststoffen, en vervoegde in 1985 als landbouwkundige het team van de Tiense Suikerraffinaderij (lid van de Südzucker Group).
Een lange en briljante carrière in de Südzucker Group
Van 1992 tot 1999 was hij hoofd van de landbouwkundige afdeling van de Tiense Suikerraffinaderij.
Van 1999 tot 2003 was hij Plant Manager van de fabriek in Brugelette.
Tussen 2004 en 2008 was hij betrokken bij de bouw van de Beneo Orafti fabriek in Chili als Project Manager, Raw Materials.
In 2006 werd Guy Paternoster benoemd tot lid van de Raad van bestuur en Directeur Grondstoffen en Productie bij Tiense Suiker.
Hij is CEO van de Tiense Suikerraffinaderij sinds maart 2019 en bekleedt ook andere gerelateerde bestuursmandaten in verschillende dochterondernemingen van het Südzuckerconcern, meer specifiek in Biowanze. Sinds juni 2019 is hij voorzitter van Wagralim (agri-food competitiviteitscluster), een functie die hij ook bekleedt bij het Institut Royal Belge pour l'Amélioration de la Betterave (IRBAB - Koninklijk Belgisch Instituut tot Verbetering van de Biet, KBIVB). Daarnaast zit hij in de raad van bestuur van de Union Wallonne des Entreprises (UWE).
Tegelijkertijd is Guy Paternoster een boer in het hart van zijn geboortestreek. Hij is een pragmatische plattelandsman, verankerd in de boerenwereld en gepassioneerd door economie. Zijn prioriteiten in de verschillende functies die hij bekleedt, zijn het creëren van toegevoegde waarde, het stimuleren van het delen van kennis en het vergroten van de duurzaamheid in de bedrijven van de groep.
Geboren in 1979
Laurent Lambert studeerde in 2004 af als chemisch ingenieur aan de universiteit van Luik. Hij begon zijn carrière als procesingenieur bij SNC-Lavalin.
In 2008 ging hij aan de slag bij Biowanze en speelde een sleutelrol bij het opstarten van de fabriek als productie-ingenieur. Daarna klom hij op binnen het team en werd tot 2014 Manager Projecten en Productieprocesoptimalisatie.
Daarna kreeg zijn carrière een internationale dimensie bij Tereos: hij leidde twee zetmeelfabrieken in China, voordat hij van 2017 tot 2020 werd benoemd tot directeur van de activiteiten van de Groep in Indonesië.
Na een suikercampagne in Noord-Frankrijk als Sugar Factory Manager, vervoegde hij de Groep opnieuw in 2021 bij Ryssen Alcools.
In maart 2025 werd Laurent Lambert benoemd tot directeur van de vestiging in Biowanze, waar hij met zijn passie voor teamwerk en zinvolle projecten zijn medewerkers mobiliseert rond innovatieve uitdagingen.
Hij is een reiziger in hart en nieren en deelt deze passie met zijn twee tienerkinderen, die verrijkt zijn door zijn internationale ervaring.
Of hij nu achter het fornuis staat of aan een project werkt, Laurent houdt ervan mensen samen te brengen om te bouwen aan een duurzamere toekomst.